ARCH d.o.o. proizvodnja iz plastičnih mas
SLO
Slovensko
EN
English

Travne rešetke ARCHPLAST

Namen plastičnih travnih rešetk ARCHPLAST:


Plastične travne rešetke ARCHPLAST so namenjene povoznim in nepovoznim travnim površinam. Plastične travne rešetke obvarujejo travne bilke pred poškodbami, zato ker se trava zakorenini v notranjosti plastične rešetke in se pri povoznosti ali pohojenosti travne bilke ne morejo poškodovati. Tako je trava v plastični travni rešetki ARCHPLAST ves čas zelena, površina pa povozna.
Podložne plošče

Ostale prednosti plastičnih travnih rešetk ARCHPLAST:

  • enostavno polaganje
  • mala teža
  • optimalno ponikanje meteorne vode
  • dober oprijem avtomobilskih pnevmatik na rešetke v zimskem času
  • v sušnem obdobju trava dobro uspeva,se ne osušuje, ker travne rešetke ARCHPLAST ne vpijejo vlage na sebe in prav tako ne absorbirajo velike količine toplote, kakor je to primer pri betonskih osmicah.

Uporaba plastičnih travnih rešetk:


Uporaba plastičnih travnih rešetk ARCHPLAST je zelo široka, kot so parkirne površine, prometne površine, poti, vrtovi, dvorišča, terase, otroška igrišča, športne površine in praktično na vseh zelenih travnih površinah, kjer je velika pohodnost ali občasna povoznost (na koncih igrišč, ob robnikih) ter za utrjevanje brežin, ….

Nosilnost travnih rešetk ARCHPLAST:


Ker plastične travne rešetke ARCHPLAST nadomestijo betonske osmice, betonske tlakovce in asfalt, je temu primerna tudi tlačna nosilnost, ki je po testiranju inšituta IRMA iz Ljubljane (poročilo št. 0093 z dne 16.02.2000) 1700 KN/m2 in več. Prav tako po omenjenem mnenju, plastične travne rešetke ARCHPLAST ustrezajo namenski uporabi.

Polaganje travnih rešetk ARCHPLAST:


Polaganje je preprosto in hitro, zaradi zelo majhne teže. V primeru, kjer bomo imeli veliko povoznost avtomobilov in tovornjakov, pripravimo tampon cca 30 cm, enako kakor pri betonskih tlakovcih ali betonskih osmicah, nanj nasujemo cca 2 cm fine zemlje za izravnavo, nanj pa položimo travne rešetke ARCHPLAST. V primeru pa da ne bomo imeli velike povoznosti je pa dovolj, da obstoječo travnato ali peščeno površino poravnamo, nanj nasujemo cca 2 cm fine zemlje za izravnavo in položimo travne rešetke ARCHPLAST. Na rešetkah so prirejene zaponke tako da se rešetke zapirajo eno z drugo in tako predstavljajo celoto. V travne rešetke nato nasujemo zemljo in posejemo travo, nato se celotna površina še povalja in že lahko vozimo po njej.

Lastnosti travnih rešetk ARCHPLAST:

  • Dimenzije: 340 x 325 x 35 mm
  • Teža: 445 g
  • Barva: zelena
  • Poraba na 1 m2 = 9 kosov

Vzdrževanje površin položenimi z travnimi rešetkami ARCHPLAST:


V času vegetacije površino enostavno kosimo z vrtno kosilnico in imamo lepo zelenico, s tem da na površinah, kjer je velika povoznost niti ni potrebno, ker se trava reže med rešetko in avtomobilsko pnevmatiko. V zimskem času pa enostavno očistimo sneg, avtomobilska pnevmatika ima dober oprijem na rešetki, ker se zaradi zgornje tanke površine rešetke ne more narediti led.

Cena travnih rešetk ARCHPLAST:


Cena travnih rešetk ARCHPLAST je 13,50 EUR/m2 + DDV. Za naročene količine nad 50 m2 je možen popust in dostava na gradbišče, kjer koli v Sloveniji.
Podložne plošče
Podložne plošče
Podložne plošče
© Arch d.o.o. - vse pravice pridržane
MAIN